Border Collie Club Nederland

Epilepsie bij de Border Collie

Dat epilepsie een probleem bij de Border Collie aan het worden is, dat is een bekend gegeven ondertussen. Vandaar juist voor deze aandoening een aparte pagina waar de bij de BCCN bekende (publiceerbare) informatie beschikbaar gesteld wordt.
Heeft u aanvullingen, stuur deze dan a.u.b. naar de CFH-commissie: .

Oproep Epilepsie eigenaren honden met epilepsie

Voor de registratie en onze inspanningen, om epilepsie bij de Border Collie te bestrijden, moeten we helaas de hulp van de eigenaren van Border Collies met epilepsie inschakelen. Helaas moeten we u belasten met het aanmelden van uw hondje als zijnde lijder van primaire epilepsie. Zonder akkoord van de eigenaar mag de BCCN wettelijk gezien niks registreren en zeker niet publiceren op onze openbare epilepsielijst.
Wij hebben uw hulp dus hard nodig.

Voor een vermelding zijn wij volgens de reglementen verplicht alleen nieuwe aanmeldingen aan te nemen waarbij een specialist de diagnose gedaan heeft. Een specialist op het gebied van epilepsie bij Border Collies is Paul Mandigers. Voeg bij uw aanmelding de diagnose toe a.u.b.

Heeft u een border collie, met stamboom, die lijdt aan epilepsie? Dan vragen wij u om dit bij ons te melden. Dit kunt u doen via mailadres: . Ook voor vragen kunt u hier terecht.

Met vriendelijke groet,
De CFH commissie (Commissie Fokkerij en Hondenregistratie)

Uw hulp gevraagd: Enquête Epilepsie onderzoek bij de Border Collie

8 juli 2017

Hét onderzoek naar epilepsie door dr P. Mandigers.

Het bestuur van de BCCN wil jullie vragen deze enquête zoveel mogelijk in te vullen en te delen onder eigenaren van border collies (met en zonder stamboom)die te maken hebben/hebben gehad met deze nare ziekte.
Meer over Dr. Paul Mandigers, het onderzoek en epilepsie: Dr. Paul Mandigers: "Epilepsie Border Collie Internationaal aanpakken".

Vul de enquête hier in: Epilepsie onderzoek bij de Border Collie.

Met vriendelijke groet,
Bestuur BCCN